Odamız seminer salonunda Güncel Mevzuat Değişiklikleri Işığında Dönem Sonu Vergi ve Muhasebe hatırlatmaları konulu seminer düzenlendi. Seminere Türmob Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Bursa Smmm Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Vergi Dairesi Başkanlığı grup müdürleri: Fatih Teksin, Göngür Gönültaş, Kenan Coşkun ve çok sayıda meslek mensubu katılım sağladı. Seminerde ilk olarak söz alan Oda Başkanı Mustafa Vural yeni yıla ilişkin dilek ve temennilerini dile getirerek sürekli eğitim süreci, Kayıt dışı istihdam ile Mücadele konularına değinen bir konuşma yaptı.

Zoru başarabilmenin tek yolu sürekli eğitimdir diyen Başkan Vural mesleği eşit koşullarda icra eden meslektaşlardan söz etmenin mümkün olmadığı bir mecrada meslekte haklı rekabetten söz etmek de mümkün değildir, bu süreci eşitleyecek olan Sürekli eğitim süreci, doğru yönetilirse eşit koşularda mesleğin icrası mümkün hale gelecek, haksız rekabet yerini kısmen de olsa haklı rekabete bırakacaktır dedi. Ardından söz alan Bursa Smmm Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez katılımcıları selamlayarak Diyarbakır’da bulunmaktan ve Diyarbakır Odasında meslektaşlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Sönmez’in ardından söz alan Türmob Genel Sekreteri Yahya Arıkan korkunç bir bilgi değişiminin olduğunu belirterek bunun dijitalleşme ile ilintili olduğunu, paydaşların teknolojiye hızlı bir şekilde entegre olmasından kaynaklandığını söyledi. Ya bu hızlı değişime ayak uydurmak ya da değişimin önündeki engel olarak çekilmek arasında tercih yapılması gerektiğini söyleyen Arıkan Türmob’un asli görevinin bu hızlı değişimde üyelerinin çağa ayak uydurmasını sağlamak olduğunu belirterek Türmob’un bu kapsamda düzenlediği eğitimlere değindi.

Arıkan bu eğitimlerin önemine dikkat çekti ve alınan eğitimlerin ücretine değil sağladığı fayda ve yarattığı değere bakılmalı diyerek son sözlerine son verdi. Yapılan konuşmaların ardından Türmob Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Emre Kartaloğlu’nun Güncel Mevzuat Değişiklikleri Işığında Dönem Sonu Vergi ve Muhasebe hatırlatmaları konulu seminerine geçildi. Seminerin ardından yeni meslektaşımız Doğukan Yol’a ruhsatını Türmob Genel Sekreteri Yahya Arıkan takdim etti.