EKİ İNDİR

Çok Değerli Meslektaşlarım…

Yaşamakta olduğumuz Pandemi sürecinde vaka sayıları ve buna paralel olarak
süreçten etkilenen meslek mensubu sayısı da aynı hızla artmaktadır. Bu süreçten en çok etkilenen meslek örgütlerinden biride Mesleki örgütümüzdür.  Diyarbakır'daki meslek camiası açısından sayılar onlar ile ifade edilmeye başlanmıştır.

İlk olarak sürece maruz kalan Meslektaşlarımızın beyanları 213 Sayılı V.U.K 518 nolu Genel tebliği ile
"Mücbir Sebep " kapsamında değerlendirilmesi taleplerimiz uygun bulunmamıştır.

Yapmış olduğumuz çalışmalar, TÜRMOB ‘un Gelir İdaresi ile başlatılan görüşmeleri ve Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı ile yapmış olduğumuz uğraşlar neticesinde test sonucu “ Pozitif ” olan meslektaşlarımızın karantina kararı ile birlikte müracaat etmeleri halinde  “Mücbir Sebep “ kapsamına alınacağı kararı çıkmıştır.

Vergi Dairesi Başkanlığına verilecek olan dilekçenin bir örneğinin de; Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı-4 Dikmen/Ankara adresine taahhütlü veya APS ile gönderilmesi önem taşımaktadır.

Bu tabloya maruz kalan meslektaşlarımızın telefon ve mail aracılığı ile Odamız yetkililerine ulaşması halinde süreci takip edeceğiz.

Bir diğer husus ise süresi izlemek ve yönetmek üzere odamız bünyesinde  “Pandemi Kurulu” oluşturulmasına karar verilmiştir.

Bildiğiniz üzere bir büroda işlemleri gerçekleştirilen herhangi bir Mükellefin beyan ve bildirimlerinin bir başka Meslek Mensubunca hazırlanması ve gönderilmesi birçok sakıncalara yol açabilmektedir. Koşullar nezdinde talep edilmesi halinde bu süreci birlikte yönetebileceğimiz teknolojik alt yapı hazırlayacak bir ekip bu kurulda gönüllülük esasınca hizmet vermeye başlayacaktır.

Bu hizmetler;

• Evde veya başka bir yerden büronuza uzak erişim sağlayacak teknolojik alt yapı.
  • Devam eden büro personeline Mesleki ve teknik destek.
  • Yapılması gerekli işlemlerde danışmanlık.
  • Talep edilmesi veya uygun bulunması halinde diğer Mesleki Hizmetler.

Sağlığın bütün önceliklerden üstün olduğunu hatırlayarak, gerekli tedbirleri elden bırakmamanızı rica eder,  sağlıklı günler dilerim.

Mustafa VURAL

Oda Başkanı