Dünya Sağlık Örgütünün Pandemi/Salgın olarak ilan etmiş olduğu Kovid-19 salgını dünya genelinde hızla yayılırken alınan tedbirler de giderek artmaktadır. Türkiye de ilk günden itibaren gerekli tedbirleri almaya başlamış, bu çerçevede alınan tedbirlerden biri ve de en önemlisi insanların birbirleriyle olan temaslarını minimize etmek, bu anlamda evden çıkmamaktır.

Salgının etkisini asgari seviyeye çekmek, olası can kayıplarının önüne geçmek amacıyla hem kamu, hem de özel sektör çalışanlarının çalışma süreleri azaltılmış, özel sektördeki birçok işletme ise üretimine ara vererek çalışanlarını ücretiz izine sevk etmiştir. Bu durum doğal olarak hem işsizliği, hem de üretimi olumsuz etkilemektedir. Bir taraftan işyerini kapatmak zorunda küçük esnafın karşılaştığı ekonomik kriz, öte yandan zorunlu olarak ücretsiz izine sevk edilen çalışanlar ekonomik anlamda çok zor bir süreci yaşamak zorunda kalacaklardır.

Bu büyük felaket insanlar arasında gıda, barınma ve sosyal konularında yardımlaşmayı zorunlu hale getirtmiştir. Bu zorlu süreçte toplum olarak birbirimize daha çok ihtiyacımız olacaktır. Dolayısıyla insanlığımızı ön plana çıkarmak için önemli bir fırsat önümüzde durmaktadır. Bu günler dayanışma ve sahiplenme duygusunu toplumun tüm katmanları arasında yayma günüdür. Diyarbakır halkının bu zor günlerde büyük bir dayanışmanın içinde olacağından hiçbir kuşkumuz yok.

Evet, gün mutluluk ve kardeşlik sevgisini yayma günüdür. “Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir” şiarıyla yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmak bu kentin kültüründe var.

Bizler içerisinde bulunduğumuz bu zor günleri dayanışmayla çok daha kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte her bir bireyin yapacağı en küçük fedakârlığın toplumsal dayanışmaya katkısı çok büyük olacaktır. Unutmayalım en büyük yangınları bir kıvılcım, en büyük nehirler bir damla su ile başlar.

Bizler Diyarbakır iş camiası olarak bu ilk kıvılcımı çakmak, ilk damlayı nehir yatağına bırakmak için yola çıkıyor, yardımlaşma ve dayanışma kampanyası başlatıyoruz.

Hep birlikte yürüteceğimiz bu kampanyada ihtiyaç sahiplerine gıda yardımının yanı sıra evini ve/veya işyerini kiraya vermiş olan mülk sahiplerinden 3 ay için kiracılarından kira almayarak fedakârlık göstermelerini bekliyoruz.

Bugünden itibaren başlatacağımız yardım kampanyasına tüm Diyarbakır halkını destek vermeye, birlikte güzel yarınlara ulaşmak için el ele vermeye davet ediyoruz.

Gün ekmeğimizi, aşımızı paylaşma günüdür.

Gün eş, dost, akraba ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine el uzatma günüdür.

Paylaşmak güzeldir, bugün değilse ne zaman?

Evimizde kalalım, sağlıklı kalalım.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB)

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB)

Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (DSMMMO)